Děti štěstěny. - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Javořice, 1997)
Druhý díl rodinné ságy rozvíjí milostný vztah primářovy dcery k mladému lékaři z místní nemocnice, který se po počátečním nedorozumění proměnil v obapolnou lásku.